lørdag 29. september 2012

Økologisk frisør?

Hva vil det si at vi er er en "økologisk frisør"? Dette spørsmålet svarer vi på nesten daglig. Og det skjønner jeg godt.
Svarene vi gir har forandret seg litt oppgjennom årene, etterhvert som Huldra også har forandret seg. Så jeg kan fortelle litt om vår visjon og vår historie, så blir det hele litt mer forståelig.

For syv år siden jobbet meg, Lene og Anette sammen i en "vanlig" frisørsalong. Vi opplevde alle disse "vanlige" plagene som frisører som jobber med kjemiske produkter ofte opplever, eksem, astma, kløe, hoste, hodepine osv.
Og slik skal det selvfølgelig ikke være. Det måtte da finnes en måte vi kunne få fortsette i jobben vår på en litt mer helsevennlig måte.
Heldigvis var det det.
Puls på NRK hadde et innslag om en økologisk frisør i Danmark som beskrev akkurat dette. Så da var det bare å hive seg ut i det. Alternativet var jo at vi måtte finne på noe helt annet å drive med.

Så der stod vi da, og visste absolutt ingenting om verken å drive en frisørsalong, eller om hva "økologisk" egentlig innebar. Etter masse research åpnet vi Huldra økologisk frisør i april 2006, som Norges første økologiske frisørsalong.

Da vi startet denne fantastiske reisen var visjonen at alt vi brukte og hadde i salongen skulle være 100% økologisk, men vi skjønte fort at det ikke lot seg gjennomføre. Utvalget av økolgogiske hårprodukter var i 2006 meget magert. Og det satt altfor store begrensninger for oss.
Vi satt oss ned å tenkte gjennom hvorfor vi startet dette prosjektet i utgangspunktet, nemlig at vi ville beholde jobben som vi elsker, uten at det går på bekostning av helsen vår. Måtte det være enten eller? Gjøre alt det gøye en frisør kan gjøre, på bekostning av helsen, eller beholde god helse, men ikke kunne utføre jobben vår tilstrekkelig.
Kompromisset ble derfor å også fokusere på helse og miljøvennlige produkter, og ikke bare økologiske.

I dag har vi et økologisk alternativ til alle produkter, samtidig som vi har alternativer til der økologisk kommer til kort. Vi serverer økologisk frukt, kaffe og te, er miljøfyrtårn-sertefisert og grønn frisør-sertefisert. Og vi har noen fantastiske og veldig bevisste leverandører i ryggen, med stor fokus på miljø, dyrevern og rettferdig handel.

Vi har lært og utviklet oss så utrolig mye på disse seks årene, som bedrift, som frisører og som mennesker. Og vi er langt fra ferdig!
Så sammen med våre fantastiske kunder, som har inspirert oss og lært oss så mye, og med våre kunnskapsrike og støttende leverandører vil vi hele tiden jobbe for utvikle oss og forbedre vårt økologiske tilbud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar