Noe av det koseligste med påsken er lange frokoster, med det fineste servise, masse godt pålegg, og selvfølgelig rykende varm brødbakst.
Så i dag har jeg lekt meg på kjøkkenet med ymse varianter av rundstykker, brød, horn og scones som halvstekes og fryses.
Bakpå melposene står gode grunnoppskrifter.
(Spesielt er vi glade i rundstykkene på lettkokte havregryn-posen og brødene på rugmel posen)
Fordelen med å bake selv, er at jeg kan lage brødene så grove som jeg vil. Og jeg har full kontroll på hva som er i dem.
Vi liker å leke oss med gresskarkjerner, linfrø, solsikkekjerner, mandler og det vi ellers måtte finne i skapet, i tillegg til grunnoppskriften.
I dag var det deilig brød med jordbærsyltetøy som stod på menyen. Mmmm...
Legg merke til serviset. Det er et arvet frukt-sett som jeg bruker til frokosten, med ti småfat, et stort serveringsfat som fungerer som ostebrikke, og en stor dyp skål, som er brødkurven.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar