tirsdag 13. desember 2011

Dagens hår.

Her er en annen vri på flette-kransen. Denne var faktisk litt lettere å få til enn den som går helt rundt som jeg skrev om her og her, men du må likevel ha tungen beint i munnen og ha sånn noe lunde kontroll på fingrene...

Hvis jeg bruker flette i en oppsetting der hensikten er å binde inn håret, feks å få med hår som er for kort, eller når jeg må få bort litt hår som er for tykt, fletter jeg vanlig pariser, dvs legger håret oppå hverandre når jeg fletter.
Men om jeg vil fremheve fletten og gjøre den til selve oppsettingen, slik som her, fletter jeg en "utenpå" pariserflette, dvs legger håret under hverandre når jeg fletter.

Her har jeg det håret i to, fra pannen til nakken.
Så flettet jeg en "utvendig pariser" på hver side. Legg fletten så langt ned mot hårfestet som du klarer for å få den runde formen.
Når jeg har flettet begge sidene helt ned og festet med strikk i enden, legger jeg flettene i oppå hverandre mot den andre siden. Skjul strikk så godt du klarer ved å "gjemme" tuppene under motsatt flette.
Fest med fliseklemmer der det trengs.

Får du flettet stramt og godt kan du sove, trene og gå med frisyren i dagesvis uten at den løsner. Den blir tilogmed litt finere etter en natt på puten. :-)

2 kommentarer:

  1. Nydelig flette! Jeg er talentløs når det gjelder fletter, skulle gjerne kunne laget en slik en altså :)

    SvarSlett
  2. Det er kjempegøy med fletter, og kan man grunntrinnene i fletting kan man få til det meste. Øv deg hjemme, mens du ser på tv eller noe, flett flett flett. Og plutselig så sitter det. Og da kan du begynne å leke deg med kranser og lignende. Lykke til ;-)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar