onsdag 29. juni 2011

Roten til alt godt

I dag slår jeg et slag for rotgrønnsaker!

Leste på bama.no at enkelte ernæringseksperter hevder at det bare er rotgrønnsakene som virkelig er verdt å spise, og at det er i røttene plantene lagrer alle de viktige næringsstoffene.

Jeg har altfor lett for å glemme disse godbitene, spesielt nå om sommeren når kostholdet stortsett består av litt lettere retter som salater ol.
Men nå har jeg vært å hamstret inn gulrøtter, sellerirot, røbetter, kålrot, poteter, purreløk og pepperrot, så i dag blir det lapskaus til middag, og grønnsaker med dip til kveldskos.

Lapskaus må være den enkleste ting å lage;
hakk opp alle grønnsakene og kok dem møre med en buljongterning. Ha i litt pølse eller kjøtt om du vil, men det er ikke nødvendig. Og nykvernet pepper over tilslutt! Jammi!

Og grønnsaker med tzatziki er jo skikkelig snop! Man må bare komme på det. Og får man det oppskjært og fint laget til går det ned på høykant, også hos barna.
Tzatziki lager du enkelt selv med yoghurt naturell, revet agurk, hvitløk, salt og pepper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar