torsdag 15. februar 2018

Fukt fukt fukt

Vi har skrevet plenty av innlegg tidligere om tørt vinter-hår, men siden det er det vi får aller flest spørsmål om på salongen på denne tiden, så kjører vi på med et til.
Litt tips og triks til hverdags-problemer kan vi aldri få nok av :-)

De vanligste problemene i forhold til dette er:

-kløe og tørr flass i hodebunn
-fet hodebunn og tørre lengder
-tørt, sprøtt og brusete hår
-statisk hår

Hodebunnen er et område jeg synes kan være litt tricky... Om huden er tørr, vil den automatisk begynne å produsere mer fett, og fett hår vasker vi gjerne oftere, noe som igjen vil gjøre den enda tørrere. Og så er vi igang med den dumme sirkelen igjen. Her er det to ting som gjelder, en mild sjampo uten sulfater og en god tørrsjampo til de dagene man vil drøye hårvasken litt lengre.
Om du kjenner deg igjen i dette kan sjampoene Zinc & sage fra John Masters Organics eller Rebalancing shampoo fra Davines anbefales. De er begge milde, deilige sjampoer som roer ned huden og regulerer talgproduksjonen. De tørre, sprø lengdene trenger fukt, fukt og atter fukt. Har du tid så unn deg en god hårkur. Gjerne en gang i uken. Og ikke tenk på virketiden som står bakpå, bare ha godt med produkt i håret, sett det opp i en klype og snurr film. Håret vil drikke så lenge det er tørst, og resten skyller du ut med litt kjølig vann etter filmen.
(Jeg så "under the tuscan sun" med Young again masque i håret hin dagen, ANBEFALES <3 Søkemodusen på finn står nå på "hus" "toscana", og håret er silkeblødt)Har du ikke tid til full pakke med film og hjemmespa kan en balsamspray være tingen. Den skal ikke erstatte balsamen i dusjen, men brukes i tillegg nå på vinteren. Det er bare deilig å la noen fuktighet være i håret. Balsamsprayen min bruker jeg også i tørt hår, enten i løpet av dagen når håret står rett til værs, eller når jeg skal restyle håret dagen etter "vaske-dagen".  Bare vær forsiktig med mengden og prøv å ikke spraye ned i hodebunnen om du er redd det skal bli flatt og tungt.
Balsamspray er det beste tipset mot statisk hår!
I og med at dette er et produkt, og derfor også en duft, som blir værende i håret liker jeg å variere litt på hvilke merker og typer jeg bruker. Favorittene mine akkurat nå er Dede hair mist fra Davines og Green tea & calendula leave in conditioner fra John Masters Organics.
Så for å oppsummere:

-ikke vask håret hver dag
-bruk en mild sjampo, uten sulfater
-ta kur en gang i blandt
-leave in balsam

Håper dette kan hjelpe deg å redusere bad-hair-days resten av vinteren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar