onsdag 11. januar 2012

Rehab

Er det flere enn meg som begynner å merke vinteren på manken? Uff, ser ut som om både Berit, Cato og Dagmar har herjet vilt oppi her.

Så nå er det dags for å sende hårpryden på rehab. Jeg har laget et lite "program" som er lett å følge hjemme så du kan gjøre det samme. Og jeg lover deg, håret blir mykt og blankt som englehår når du er ferdig!

Det kan være lurt å gjøre dette i helgen, for her når ordet "fettsleik" nye høyder ;-)

Det du trenger er:

 • en god hårolje. Matolje (som olivenolje o.l) har ofte for store partikler til at de klarer å trekke inn i skjellaget, mens oljer som er beregnet for håret ofte er spaltet til mye mindre partikler som klarer å trekke godt inn i hårstrået. Jeg bruker for tiden "Authentic hair oil" fra Davines. Den kan brukes på både hud og hår, er lett å fordele, gir masse fukt og dufter himmelsk. Andre gode oljer er Argan oil fra John Master eller Kendi oil fra Bamboo.
 • en dyprens sjampo. Jeg har lagt min elsk på Maxi wash fra Kevin Murphy som jeg har skrevet om tidligere her.
 • klingfilm.
 • en detox te. Min favoritt, Pure fra Yogi tea.
 • Shine balsam fra Bamboo.Vent et par dager med å vaske håret, så det er godt og fett i bunn. Dette høres kanskje litt ekkelt ut, men oljen huden lager selv er den aller beste oljen. Den lindrer tørr og irretert hodebunn og tilfører fukt håret.
Børst håret godt så du drar oljen fra hodebunnen ut over i håret.
I lengdene og tuppene bruker du håroljen din. Ikke vær beskjeden, smør godt på.
Så pakker du håret inn i klingfilm. Da vil varmen fra hodebunnen lage damp inni plasten som gjør at skjellaget åpner seg, og du vil få en hot-oil-treatment effekt.
La det sitte i så lenge du kan, minst 20 minutter.
Og nå kommer Detox-teen inn i bildet. Når vi først er inne på hjemmespa kan vi gjøre det skikkelig. Bakpå te-esken er det også en purifying yoga øvelse. Trakt en stod kopp te, gå inn i yoga-øvelsen og slapp av.Så, dette er viktig, IKKE ha vann i håret. Fordel sjampoen rett i håret. Ja, rett oppå oljene, uten å skylle først. Sjampoen vil ikke skumme nå, men det gjør ikke noe. Prøv å fordel sjampoen godt i hele håret og masser den godt inn. Jobb en liten stund med dette. Og ta mer sjampo om du føler du trenger det.
Om du tar vann i håret før sjampo kan du bare glemme å få utav oljene igjen, belag deg på å gå med fettsleiken din i dagesvis...
Har du jobbet sjampoen godt inn i håret derimot, kan du bare skylle ut olje og sjampo i lunkent vann, og håret vil føles silkemykt. Jeg bruker allikevel balsam i etterpå for å lukke hårskjellene og holde på blankheten. Shine fra Bamboo gjør håret ekstra blankt, så den er en stor favoritt fortiden.

Ok, så har vi en greasy date i helgen?
Jeg begynner allerede i kveld med å hoppe over hårvasken.


2 kommentarer:

 1. Takk for tipset, dette trenger håret mitt sårt! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hear hear! Denne vinteren har vært tøff for den stakkar høysåten på toppen. Men denne "hot-oil" metoden har vært redningen min ;-)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar