onsdag 3. august 2011

Kjære krølltopper

Jeg har så mangen nydelige jenter som kommer inn på salongen og er så misfornøyd med sine naturlige krøller. 
De gjør alt i sin makt for å stritte dem ut, glatte dem ned og sette dem vekk. Og det er så dumt!! Krøller er helt fantastisk hvis du bare vet hvordan du skal håndtere dem.
Så her kommer noen tips til alle krølltopper der ute, følg disse og du vil elske krøllene dine ;)


Ikke jobb mot krøllene, jobb med dem. 
 Man kan ikke "tvinge" krøller til å ligge på en måte som ikke faller seg naturlig, de vil uansett sprette tilbake i det du er på vei ut døren. Så godta krøllene som de er, og gjør det beste av det. 

Har du veldig mye krøller kan du godt bruke en fet hårkur som styling. (feks Born again masque fra Kevin Murphy) 
 Da vil håret få masse fukt og pleie samtidig som kuren er tung nok til å få krøllene til å henge slappere ned og samle dem. Knip kuren i lengdene i fuktig hår og la det lufttørke. (For all det IKKE FØN HÅRET!) 

Har du ikke så mye krøller er det bedre med en stylingkrem med litt hold for å fremheve og samle krøllene. (feks Easy Rider fra Kevin Murphy) Den kniper du også i fuktig hår. Har du defuser til føneren din kan du bruke denne, om ikke så la det heller lufttørke.  


Naturlig krøllet hår = natulig tørt hår.
Fukt fukt fukt! Bruk alltid balsam etter du har vasket håret. (jeg elsker Lavender avocado fra John Masters) 
Gre gjerne gjennom håret med fingrene eller en grovtagget kam i dusjen mens du har balsam i. ALDRI gre håret når det er tørt, egentlig kan du kaste alt som heter hårbørster i bosset så du er sikker på at du aldri faller for fristelsen til å bruke dem igjen.
Og mens vi har bossposen fremme så kast glattetangen også!! Den gjør ikke annet enn å tørke ut håret, flise det opp, brekke det av, ja kort sagt herper det på alle tenkelige måter. Har man først begynt å bruke glattetang blir man så utrolig avhengig, siden den da har gjort krøllene så brusete og tørre at du ikke kan gå med dem fremme. 
Men med masse fukt og pleie tar det heldigvis ikke lang tid før håret blir bedre igjen.

Bruk gjerne et par dråper olje (uten silikoner, slik at oljen trekker inn og fukter, og ikke bare blir liggende utenpå som en gloss) som siste finish. Ikke vask håret for ofte. En-to ganger i uken holder om du har et grovt/tykt hår, og annenhver dag om du har en fint/tynt hår.  Hodebunnen vår produserer naturlige oljer som smører hårstrået, og om du vasker bort disse oljene hele tiden vil både håret og hodubunnen bli tørrere.


  
Lag små fletter eller tvinn små passeer innimellom eller i fronten og sett bak med fliseklemmer. Da får du krøllene bort fra ansiktet så håret ikke virker så "stort". Hårbøyler eller hårbånd er også veldig fint i krøllete hår, og vil få frisyren til å virke litt "roligere".


Lykke til med disse tipsene alle dere vakre krølltopper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar