fredag 6. desember 2013

Gjesteinnlegg av makeup artist Anne Katrine.

Smokey eyes og farge på leppene til julebodet.

Jeg har brukt glosmoky eye kitet fra GloMinerals. Det inneholder fire farger, en lys "base"farge 
og tre farger i grånyanser, fra lys til mørk. Om en vil begi seg ut på den mørkeste er valgfritt. Kan fort føle seg litt oversminket med veldig mørk farge rundt øynene om en ikke bruker mye sminke til hverdags. ( Men skal man på julebord, så skal man på julebord ) 

Jeg begynner alltid med en lidprimer! Anbefaler alle med litt fet hud, eller med viten om at dansegulvet skal benyttes og begynne med dette. En lidprimer  gjør at skyggen sitter der den skal og ikke ender opp nederst på kinnet i løpet av kvelden.

Bruk skikkelige koster, som holder på skyggen og ikke slipper den før du har nådd huden. For store områder bruker du en stor øyenskyggekost, for små områder en liten. Jo tettere hårene i kostene sitter jo mer farge får du på huden. Skal du bruke en farge på hele lokket kan det være greit å bruke en "løs" kost som ikke gir for mye farge på en gang. Gå så over med en tett kost med samme farge og om du ser at du tåler mer intensitet. 
Om skygger drysser, ha alltid en ren kost tilgjengelig for å børste vekk dryss under øyet. Mineralsminke smelter inn i huden, fjern derfor dryss og feil med en gang!
Skal det jobbes med veldig mørke farger på øyne kan det være greit å sminke huden etterpå. Da kan man fjerne dryss fra huden uten å ødelegge fundationen. 

Begynn med den lyseste fargen og legg den på selve øyenlokket. Selv foretrekker jeg å bruke en lys offhvitish farge her og i øyenkroken, som "base"fargen i kitet. Har en veldig store øyne/øyenlokk kan en fint gå rett på den lyseste av de tre grå fargene.  (Større øyne kan bruke mørkere farger på selve lokket.) Husk at mørkt forminsker og lyst forstørrer. 

Bygg så på med en mørkere farge, jeg tok farge nr 2, fra midten av øyelokket og ut til ytterkanten av øyet. 
 Så gikk jeg nok et hakk mørkere  ( Farge nr.3) La den  i øyegropen og jobbet den forsiktig oppover og innover. Jeg avsluttet 3/4 før øyenkroken. Slik at jeg beholder en lys effekt i øyenkroken.  Ikke legg den helt opp til brynet!!! La det være litt hudfarge igjen mellom bryn og øyenskyggeslutt! 
Husk at fargen skal duses ut, så ikke legg den mørkeste fargen helt opp til dit du vil avslutte sminken. Det er viktig å ha litt plass å jobbe med dusingen. 
Legg gjerne de mørke fargene på et åpent øye. Slik at du hele tiden ser hvordan skyggen ser ut når du har åpne øyne. Om skyggen ligger perfekt på øyenlokket når du har lukket øye så kan det se veldig annerledes ut i det du åpner det, spesielt om lokkene har litt løs hud. 

Den mørkeste skyggen (Farge 4) La jeg med en liten kost langs vippekanten og litt ut for å "forlenge" og "løfte" øyet .  Som en eyeliner. Og forsterket farge 3 der jeg ønsket den enda mørkere. 

Dus, dus, dus!

Under øyet brukte jeg de tre grånyansene, altså farge 1, 2 og 3. Den mørkeste helt inntil vipekanten, så lysere jo lengre ut du legger. Til slutt duses fargene sammen. Her er det snakk om et lite, lite område, så her trengs det en liten, liten kost. 
I våtlinjen gikk jeg over med en mørkegrå eyeliner i fargen charcoal eye pencil fra GloMinerals. Svart blir fort veldig hardt. 

Bruk gjerne litt highlighter under brynene og litt i øyenkroken. 

På leppene har jeg valgt en leppestift i fargen Bordeaux fra GloMinerals. En litt mørkere plommerød farge som passer perfekt for mørke kvelder og netter. Bruker alltid lipliner når det er snakk om en så pigmentert farge. 


Ikke vær redd for å leke dere med forskjellige farger og teknikker med makeup. Og husk øvelse gjør mester!
Fin julebord-sesong hilsen Anne Katrine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar