tirsdag 18. oktober 2011

Øyenskygger 101.

Før man i det hele tatt begynner å sminke øyet er det lurt å legge et lag med løst pudder under øyet. Om skyggen da drysser er det bare å børste det vekk siden det da legger seg på pudderet og ikke på huden. 


1. Et vanlig problem når det kommer til det å legge øyenskygge er at den ofte etter kort tid legger seg i "rillene" på øyenlokket, og sminken blir seende litt grisete ut. 
For å unngå dette er det lurt å legge en primer på øyenlokket før skyggen(e) kommer på. Et lag pudder eller en god fundation kan og fungere fint for noen. Men med en god primer kan man danse ubekymret natten lang uten at du finner øyenskyggen på kinnet ved neste toalettbesøk...


2. Etter primeren legges en lys skygge fra vippekanten og opp. Hvor langt opp den legges kan man egentlig velge selv... Men unngå å legge en veldig lys eller veldig glinsende skygge helt opp til brynet. Det blir fort litt for mye av det gode og den kan legge seg innimellom hårene i brynene og alt blir seende litt gromsete ut.
(Har man "hengete" eller rynkete øyenlokk, ikke velg en hvit skygge men gå heller for en beige eller litt rosa farge. Unngå også for mye skimmer i skyggen!!) 
Husk at lyse farger fremhever!! 
(Har man veldig store øyner er det ikke nødvendig å bruke en lys skygge siden den gjør øyet mer åpent. Legg da heller en mellom farge på hele lokket i en mandel form til litt over øyengropen for så å gå på med en mørkere skygge for å forme øyet om ønsket.)

3. Så legger man en mørkere farge i øyengropen og litt oppover. 
Her er det veldig vanlig at man legger den mørkere fargen for langt ned slik at den enten forsvinner når øyet blir åpnet eller så glir den over i den lyse fargen og øyet blir mindre. Denne skal heller ikke gå opp til brynet! Bruk pensel og dytt den på. 
All skygge sitter bedre om den blir dyttet på med små dytt... Følg øyets fasong. Løft skyggen litt der brynet bøyer seg slik at øyet for et lite løft.
   Har man tunge lokk, se rett frem og legg skygge over hudbretten. Lukk så øyet og bruk merket som er satt for å jobbe fargen inn og litt opp. Her er det ikke sikkert at skyggen blir lagt i/over øyengropen, men alle regler har unntak! 
   Om man vil bruke en veldig mørk farge så begynn gjerne først med en mellom farge og gå så over på en mørkere. Slik er det letter å få alle overganger til å skli inn i hverandre. Bruk tid på å få overgangene til å skli ut. Ingen harde overganger. 

4. For å markere vippene, legg en eyeliner langs kanten av vippene før mascaraen kommer på. 
Bruk gjerne brun til hverdag og svart til fest. For å gi et ekstra løft dra den litt lengre ut og opp i ytterkanten av øyet. 
Her er det ikke nødvendig å tegne linjen over hele lokket. Har man litt smale øyene eller bøyer de seg litt nedover så begynn linjen på midten av øyet! La den bli litt tykkere utover for så å avslutte i en spiss. (om man ønsker å dra den lengre ut enn øyet.) 


5. Avslutt med mascara. 
Vokser vippene litt nedover eller rett frem er det fint å bruke vippetang først. Legg mascaraen føst nede, så oppe. Nede er det ikke nødvendig å legge helt inn i øyengropen. Pensl gjerne på de ytterste vippene og inn til midten av øyet. 
Tips: For et mer åpent blikk lukk aldri øyet inne. La det vare åpent og lyst innerst i gropen og ytterst. 
Bruker man kajal rundt hele øyet blir det mindre, det samme kan skje om man overdriver med mascara. 

Har man lyse vipper bruk en eyeliner i samme farge som mascaraen og tegn på innerst på vippene så de ikke er lyse ved "roten". 

Helt til slutt, om man bruker rouge dytt litt under ytterkanten av brynet, der det bøyer seg.  

Skrevet av Anne Katrine Claussen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar